Sivil Havacılık

HAVALİMANI’NDA TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜ

Havalimanı bagaj görevlilerinin bir tekerlekli sandalyeyi rampadan aşağı (ve yere) attığını gösteren “korkunç” bir video, sosyal medya kullanıcıları tarafından öfkeyle karşılandı.

Abone Ol

Havalimanı bagaj görevlilerinin bir tekerlekli sandalyeyi rampadan aşağı atmalarını gösteren "korkunç" bir video, sosyal medya kullanıcıları arasında öfkeye neden oldu. Videoda, Miami Havalimanı'nda çekilen görüntülerde, American Airlines logosu bulunan reflektörlü ceket giyen çalışanların tekerlekli sandalyeyi ittikten sonra onun rampadan aşağı fırlayıp düştüğü görülüyor.

American Airlines, olayın ardından şirket içinde bir inceleme başlattı ve durumu "son derece endişe verici" olarak nitelendirdi. Videonun TikTok'ta paylaşılmasının ardından olay büyük tepki çekti. Videoda, bir kişinin, "Lanet olsun, bunu yaptıklarını ve ilk iki tekerlekli sandalyeyle güldüklerini gördükten sonra bunu kaydetmek zorundaydım" dediği duyuluyor ve "Birinin mobilite cihazlarını 'özenle taşımak' dediğim şey bu değil" şeklinde ekliyor.

Video, 1,4 milyondan fazla kez izlendi ve yaklaşık 5 bin yorum aldı. Olayın sosyal medyada geniş bir şekilde paylaşılması, hava yolunun itibarını zedeleyebilir ve havacılık sektöründeki hizmet standartlarına yönelik kamuoyu taleplerini artırabilir.