Sivil Havacılık

HAVALİMANINDA OLAY: 2 ÖLÜ 1 YARALI

Tacikistan vatandaşı bir kişi havalimanında iki memuru öldürdü ve bir kişiyi yaraladı.

Abone Ol

Moldova Kişinev Havalimanı'nda Türkiye'den bir uçakla giden ve yetkililerce kabul edilmeyen yolcu, güvenlik güçlerinin silahını alarak katliam yaptı. 

Tacikistan asıllı yolcu, 2 kişiyi öldürdü ve bir yolcuyu da yaraladı. Havalimanında karşı ateş açılırken bir süre ele geçirilen saldırgan kelepçelenerek merkez polis departmanına sevk edildi.

Moldova Başbakanı Dorin Recean yaptığı açıklamada, şüphelinin Tacikistanlı olduğunu söyledi. Yaralı bir yolcunun ise olay yerine gelen doktorlar tarafından tedavi edildiğini açıkladı.

Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu, öldürülen iki kişinin bir sınır polisi ve bir havaalanı güvenlik çalışanı olduğunu söyledi.

Sandu, yaptığı açıklamada, "Yaslı ailelere ve akrabalara içten başsağlığı dileklerimizi gönderiyoruz, Sevdiklerimizin kaybı aileler için büyük bir acıdır" "Hepimiz için üzücü bir gün." dedi.

Cumhurbaşkanı Sandu, devlet kurumlarının yüksek alarma geçirildiğini ve olay hakkında "Moldova Cumhuriyeti genelinde polis ve kolluk kuvvetlerinin seferber edildiğini" açıkladı.

Moldova İçişleri Bakanlığı ayrı bir açıklamada, kurbanların görevlerini yerine getirirken hayatlarını kaybettiğini ve kolluk kuvvetlerinin tehlike bölgesinde bulunan sivilleri korumaya özen gösterdiğini kamuoyu ile paylaştı.