Sivil Havacılık

Havalimanında kaçak yolcu krizi

Münih Havalimanı’nda iki kez bileti olmadan uçağa bindi, birinde İsveç’e kadar gitti

Abone Ol

Norveçli bir adam, Münih Havalimanı'nda iki kez bilet olmadan uçağa binmeyi başardı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Norveçli bir adam, Münih Havalimanı’nda iki kez bileti olmadan uçağa binmeyi başardı. Bir kez Hamburg’a kalkış yapmadan önce yakalandı, diğerinde ise İsveç’e kadar gidebildi. Münih Havalimanı’ndaki yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi. Ancak, olayın herhangi bir tehlike oluşturmadığı belirtildi.

Münih Havalimanı’nda iki kez kaçak yolculuk

39 yaşındaki Norveçli, 4 ve 5 Ağustos tarihlerinde güvenlik kontrollerini normal ve sorunsuz bir şekilde geçti. Ancak, nasıl olduysa ne biniş kartı ne de bilet olmadan uçağa binmeyi başardı.

İlk olayda, Hamburg’a dolu bir uçuşta yer bulamayınca yakalandı. Ertesi gün ise tam dolu olmayan bir uçuşta İsveç’e gitmeyi başardı. İsveç’te, Münih’e hemen geri dönmek istemesi üzerine havalimanı personelinin dikkatini çekti.

Polisin yaptığı açıklamaya göre, adamın herhangi bir tehlike oluşturmadığı belirlendi. Şu anda, izinsiz giriş ve taşıma hilesi suçlamalarıyla ilgili soruşturma devam ediyor. (Panaroma)