Sosyal medyada lokanta ve kafelerdeki aşırı fiyatlandırmaya karşı başlatılan boykot kampanyalarıyla birlikte, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan paylaşılan bir fotoğraf, insanları şaşkına çevirdi.

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte havalimanlarındaki hareketlilik arttı. Seyahat etmek için hava yolunu tercih eden yolcular, uçuş öncesi yiyecek ve içecek fiyatlarının aşırı yüksek olduğuyla karşılaştıklarında şaşkınlık yaşadılar.

2499 TL'LİK HESAP!

Emirates, Wimbledon tenis turnuvasında sahaya çıkacak Emirates, Wimbledon tenis turnuvasında sahaya çıkacak

Fiyatların abartılılığı, özellikle Sabiha Gökçen Havalimanı'nda belirgin hale geldi. Bir yolcunun sosyal medyada paylaştığı fişte ödenen miktar, geniş bir tepkiye neden oldu. Yolcu, 4 dilim börek, 2 ayran, 1 çay ve 1 su için tam 2 bin 499 TL ödedi.

Üç dilim peynirli böreğin bile 1311 TL'ye mal olduğu bu fiyatlandırma, pek çok kişinin gözlerini fal taşı gibi açtı. Ayrıca, ayrı ayrı fiyatlandırmalara bakıldığında, 3 beyaz peynirli su böreğinin bir diliminin bile 437 TL'ye satıldığı görülüyor. Bir bardak çayın fiyatı 125 TL iken, 2 ayran için 437 TL ve 1 cam şişe su için de 125 TL ödendiği belirtiliyor.

Bu aşırı fiyatlar, havalimanlarındaki yiyecek ve içecek hizmetlerine karşı daha fazla dikkat çekiyor ve kamuoyunda geniş tartışmalara yol açıyor.