"Dünya genelinde hızla yayılan yapay zeka, havacılık sektöründe de çeşitli devrimlere imza atıyor.

Son gelişmeye göre, İngiltere havalimanlarında kullanılmaya başlanan yapay zekalı yüz tanıma sistemi, yolcuların pasaport kontrolü yaşamadan seyahat etmelerine olanak tanıyor.

İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın vizyonu, yüz tanıma teknolojisi ile birleşerek temassız seyahat imkanı sunan ve Dubai'nin "akıllı sınırı"na benzeyen bir sistem oluşturmak yönünde. Sınır Gücü Genel Müdürü Phil Douglas, yeni programın önceden görülmemiş bir temassız yüz tanıma kullanacağını belirterek, "İnsanlar hakkında daha önce hiç olmadığı kadar bilgi sahibi olacağız. Birleşik Krallık'ta bulunup bulunmadıklarını, göçmenlik yasalarına uyumlarını ve güvenlik sistemlerimizdeki kayıtlarını bileceğiz. Bu sayede uçağa binemeyecek kişileri belirleyebileceğiz" şeklinde konuştu.

Lufthansa uçuş eğitim filosunu büyütüyor Lufthansa uçuş eğitim filosunu büyütüyor

Yeni teknolojinin denemelerinin bu yıl içinde başlaması planlanırken, gelecekte pasaportların kullanımdan kaldırılmasına yol açabilecek sınır ötesi dijital kimlikler de test ediliyor. Havacılık sektöründeki bu yenilikler, seyahat deneyimini daha hızlı, güvenli ve sorunsuz hale getirmeyi amaçlıyor."