Sivil Havacılık

"Havalimanı bölgeye büyük katkı sağlayacak"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanlık Başdanışmanı Numan Olcar, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın tamamlandığında bölge turizmine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Abone Ol

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanlık Başdanışmanı Numan Olcar, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın tamamlandığında bölge turizmine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Havalimanının turizme katkılarını üç ana başlıkta topladığını ifade eden Olcar, ulaşım kolaylığı, ekonomik faydalar ve bölgenin turistik cazibe merkezi olma potansiyeline dikkat çekti.

Olcar, "Yeni erişim alternatifleri ve hatlar, havalimanını Adana ve Mersin gibi büyük şehirlerle Çukurova'nın diğer bölgelerine bağlayarak, yerli ve yabancı turistlerin bölgeye gelmesini teşvik edecektir. Havalimanı, yıllık 9 milyon yolcu kapasitesiyle turistik çekim gücünü artırarak daha fazla ziyaretçi çekecek" dedi.

Bölgedeki ekonomik canlanmaya da vurgu yapan Olcar, "Havalimanı, doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlayarak yerel ekonomiye katkıda bulunacak. Bu durum, turizm sektöründe iş olanaklarını artıracak" şeklinde konuştu.

Havalimanının ayrıca bölgedeki işletmelerin uluslararası pazarlara açılmasını ve ihracat potansiyelinin artmasını sağlayacağını belirten Olcar, "Bu gelişmeler, turizmle bağlantılı ticari faaliyetlerin de desteklenmesine yardımcı olacaktır" dedi.