Rsuya'da havacılık sektöründe yapılan harcamaların detaylarına ilişkin veriler, Hava Taşımacılığı Operatörleri Birliği tarafından açıklandı. Bu verilere göre, havacılık sektöründe toplam harcamaların içinde en büyük payı, %28,5'lik bir oranla havacılık yakıtı oluşturuyor. Bu rakam, 431,9 milyar ruble olarak belirlendi.

2023 yılına ait verilere göre, havalimanlarının bakım harcamaları 230,5 milyar ruble olarak kaydedildi. Ayrıca, jet yakıtı maliyetlerinde %11'lik bir artış yaşandığı belirtildi.

Öte yandan, havayollarının ekipman kiralama ve leasing için harcadığı miktarın 228,2 milyar ruble olduğu açıklandı. Bu rakam, bir önceki yıla göre %12'lik bir azalışı temsil ediyor.

Emirates'ten Dubai'yi Ziyaret Edecek Tatilseverlere Özel Kampanya Emirates'ten Dubai'yi Ziyaret Edecek Tatilseverlere Özel Kampanya

Hava Taşımacılığı Operatörleri Birliği'nin açıklamasına göre, maliyetlerdeki artış, artan hava trafiği hacimleri ile birlikte hizmet maliyetlerindeki ve tedarikçilerden alınan ürünlerin fiyatlarındaki artışlardan kaynaklanıyor. Ayrıca, rublenin değer kaybının da özellikle uçak bakım ve onarım maliyetlerini etkilediği vurgulandı.

"Kommersant" gazetesinin Mart ayında yayımlanan bir haberine göre, havayollarının 2023 yılı toplam gelirlerinin %31 artışla 1,37 trilyon rubleye ulaşması bekleniyor. Bu artışın, yolcu trafiğindeki artış ve uçak bilet fiyatlarındaki yükselişle ilişkilendirildiği ifade edildi.