Sivil Havacılık

Hava Trafik Kontrolörleri Günü Kutlu Olsun

20 Ekim, uçuş güvenliğinin sağlanmasında hayati bir rol oynayan Hava Trafik Kontrolörleri'nin günü olarak dünya genelinde kutlanıyor.

Abone Ol

20 Ekim, uçuş güvenliğinin sağlanmasında hayati bir rol oynayan Hava Trafik Kontrolörleri'nin günü olarak dünya genelinde kutlanıyor. 1961 yılında kurulan Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Dernekleri Federasyonu (IFATCA), her yıl 20 Ekim'de, hava trafik kontrolörlerinin özverili çalışmalarına dikkat çeken çeşitli etkinlikler düzenliyor.

IFATCA'nın kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen kutlamalar, 24 saat kesintisiz hizmet sunan kontrolörlerin emniyet için gösterdiği fedakarlığı vurguluyor. Görev başında büyük bir titizlikle çalışan kontrolörler, hava trafiğinin sorunsuz bir şekilde yönetilmesi ve uçuş güvenliğinin en üst düzeyde sağlanmasında kritik bir sorumluluk üstleniyor.

Aeronews24 Ailesi olarak, tüm Hava Trafik Kontrolörleri'nin Dünya Günü'nü kutluyor, uçuş emniyetine sundukları katkılar için kendilerine minnettarlığımızı sunuyoruz. Güvenli hava yollarının arkasındaki bu gizli kahramanlara teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.