Sivil Havacılık

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANINA TERÖR SUÇLAMASI

Rusya İçişleri Bakanlığı, terörle suçladığı Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Nikolay Oleşçuk’u arananlar listesine dahil etti.

Abone Ol

 Rusya İçişleri Bakanlığı, Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Nikolay Oleşçuk'u terörle suçlayarak arananlar listesine dahil etti. Rusya İçişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan duyuruda, "25.05.1972 doğumlu Oleşçuk Nikolay Nikolayeviç. Arama için gerekçe: Ceza Kanunu maddesine göre aranıyor" ifadeleri dikkat çekiyor.

Daha önce Rusya Soruşturma Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Daire Başkanı Kirill Budanov, Hava Kuvvetleri Komutanı Nikolay Oleşçuk ve Hava Kuvvetleri 383. Bağımsız Uzaktan Kumandalı Hava Araçları Alayı Komutanı Sergey Burdenyuk'un, Rusya'ya yönelik 100'den fazla saldırı girişiminde bulunmakla suçlandığı belirtilmişti.

Oleşçuk'un arananlar listesine eklenmesi, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin tırmandığı bir dönemde önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Bu durum, bölgedeki siyasi ve güvenlik dinamiklerini etkileyerek uluslararası ilişkilerde yeni bir boyut katmaktadır.