Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş), pazar mesaileriyle ilgili mahkeme kararı sonrasında Türk Hava Yolları'ndan (THY) gelen açıklamaların ardından bilgi kirliliği yaşandığını belirterek, THY ekip odasına ziyaret gerçekleştirmeyi planlıyor.

DENTUROD Başkanı Şen’den THY’ye Sefer Artırma Çağrısı DENTUROD Başkanı Şen’den THY’ye Sefer Artırma Çağrısı

Mahkemenin THY personeli lehine kesin bir karar vermesinin ardından THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, "mahkeme bizim lehimize karar verdi" ifadeleri kullanılmıştı. Ancak, Hava-İş Sendikası, bu açıklamaya karşı bir karşı açıklama yaparak THY'nin laf oyunu yaptığını vurgulamıştı.

Hava-İş Sendikası'nın aldığı karar doğrultusunda, sendika yöneticileri ve avukatları, THY'nin İstanbul Havalimanı'ndaki Ekip Terminali'ne giderek süreç hakkında bilgi verecek. Hava-İş avukatlarının İstanbul Havalimanı'nda saat 13.00'te hazır bulunacağı duyuruldu.

Bu ziyaretin, mahkeme kararı sonrasında oluşan bilgi kirliliğini gidermek ve THY personeline net bir açıklama yapmak amacıyla gerçekleştirileceği belirtiliyor. Sendika yöneticilerinin ve avukatlarının İstanbul Havalimanı'nda personele bilgi sunacağı etkinlik, önemli gelişmelerin yaşandığı havacılık sektöründe dikkatle takip edilmeye devam edecek.