Sivil Havacılık

Hamburg Havalimanı'nda yoğunluk beklentisi

Hamburg Havalimanı, önümüzdeki haftalarda terminallerde yoğun bir hareketlilik bekliyor.

Abone Ol

Hamburg Havalimanı, önümüzdeki haftalarda terminallerde yoğun bir hareketlilik bekliyor. Havalimanı yetkilileri, "Bu hafta sonu özellikle yoğun geçecek: Hamburg ve Schleswig-Holstein'daki aileler tatil için yola çıkarken, Niedersachsen ve Bremen'den gelen yolcular tatilden dönecek" ifadelerini kullandı.

18-20 Ekim tarihleri arasında, Hamburg Havalimanı'nın günde 58.000'e kadar geliş ve gidiş yolcusunu ağırlaması ve 380'den fazla uçuş gerçekleştirmesi öngörülüyor. Sonbahar tatilleri boyunca, havalimanının toplamda haftada 370 bin yolcuya hizmet vermesi planlanıyor. En yoğun günlerde, 2023 yılındaki yolcu rakamlarının önemli ölçüde aşılması ve haftalık yolcu sayısının 2019 seviyelerine yaklaşması bekleniyor.

Eylül ayında, Hamburg Havalimanı yaklaşık 1,5 milyon yolcu ağırlayarak, 2019 seviyelerinin %90'ına ulaştı. Yıl başından bu yana aylık toparlanma oranı ise ortalama %85 olarak kaydedildi.

Sonbahar tatilinde Kuzey Almanya'daki yolcular, Kanarya Adaları, Mallorca ve Türkiye gibi popüler plaj destinasyonlarını tercih ediyor. Ayrıca, Dubai ve Doha üzerinden uzak mesafe uçuşları da ilgi görüyor. Havalimanı, toplamda 55 havayolu ile 120 direkt uçuş noktası sunuyor.

Ekim ayı sonuna kadar, Hamburg Havalimanı terminallerini sabah 03:15'te açacak. Güvenlik kontrolleri, 03:30 itibarıyla aktif olacak ve birçok havayolu, check-in kontuarlarını daha erken açacak. "Slot & Fly" hizmeti ise 03:30'dan itibaren rezervasyonlu seferlerle hizmet vermeye başlayacak. Austrian Airlines, Brussels Airlines, Condor, Eurowings, Lufthansa, Marabu ve Swiss, akşamdan bagaj teslimi ve check-in hizmetleri de sunacak.