Savunma Sanayii

Haluk Görgün, SAHA EXPO'da önemli görüşmeler gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün, Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı SAHA EXPO kapsamında bir dizi önemli görüşme gerçekleştirdi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün, Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı SAHA EXPO kapsamında bir dizi önemli görüşme gerçekleştirdi. Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan "SAHA İstanbul" tarafından İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuara, 120'den fazla ülkeden 1478 firma, 178 yabancı alım heyeti ve 25’i bakan düzeyinde olmak üzere 312 resmi heyet katıldı.

Haluk Görgün, fuar çerçevesinde Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Agil Qurbanov, Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Namig Islamzade ve Azerbaycan Kara Kuvvetleri Komutanı Hikmat Mirzayev ile bir araya geldi. Görgün ayrıca Romanya Ekonomi Bakanı Stefan-Radu Oprea, Romanya Milli Savunma Bakanı Angel Tilvar ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sibiha ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşme trafiğine devam eden Görgün, Savunma Bakanı Mohammed bin Mubarek Fadel Al-Mazrouei, Azerbaycan Savunma Sanayii Bakanı Vugar Mustafayev, Umman Savunma Bakanlığı Müsteşarı Dr. Mohammed Nasser Ali Al-Zaabi ve diğer üst düzey yetkililerle savunma sanayii alanındaki iş birliği fırsatlarını ele aldı.

Fuarda ayrıca BAE Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı H.E. Fadhel Al Mazrouei ile birlikte Aselsan ve BAE arasında B-250 uçaklarına yönelik simülatör alımı ve kokpit aviyonik çözümüne dair satış ön sözleşmesi imza törenine katılan Görgün, Havelsan ve BAE arasında gerçekleşen benzer bir simülatör alımı sözleşmesi imza törenine de iştirak etti.

SAHA EXPO, Türkiye'nin savunma sanayiinde uluslararası iş birliklerini güçlendiren önemli bir platform olarak dikkat çekiyor.