Hainan Airlines, Suudi Arabistan'da kargo işlemleri için SATS Ltd. (SATS) şirketi ile bir sözleşme imzaladı. Hainan Airlines, haftada üç kez gerçekleştirdiği Airbus yolcu uçuşlarıyla Riyad ve Cidde'ye hizmet veriyor. Yeni anlaşma kapsamında SATS, yılda 2.400 tonun üzerinde ithalat, ihracat ve transit hava kargonun depo işlemlerini üstlenecek, ayrıca özel kargo gönderilerini de ele alacak.

SATS, Suudi Arabistan hava kargo pazarında altı yılı aşkın bir süredir faaliyet göstermekte ve 19 havayolu müşterisi için yılda 60.000 tonun üzerinde kargo ve posta işlemektedir. Bob Chi, SATS'in Gateway Hizmetleri CEO'su, yaptığı açıklamada, "Hainan Airlines'ı Riyad ve Cidde'de SATS müşterisi olarak ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Hainan Airlines, küresel olarak SATS Grubu'nun önemli bir ortağıdır ve Suudi Arabistan'daki büyümesine destek sağlamak amacıyla modern ve donanımlı tesislerimizde yüksek kaliteli kargo işleme hizmetleri sunmaktan heyecan duyuyoruz," dedi.

Helvetic Airways filosuna yeni uçaklar katmaya devam ediyor Helvetic Airways filosuna yeni uçaklar katmaya devam ediyor

Hainan Airlines'ın Ground Handling Management Division Genel Müdürü Jiandong Liu, "Hainan Airlines ve müşterilerimiz için önemli olan, istediğimiz hizmet standartlarını sürekli olarak karşılayabilen kargo işleme ortaklarıyla çalışmaktır. SATS ve WFS, yaklaşımımızı paylaşıyor ve birlikte, şimdi ağımızdaki daha fazla büyük havaalanında tek bir ortakla çalışma fırsatı sunuyorlar," şeklinde konuştu.

Bu anlaşma, Suudi Arabistan'ın en büyük kargo havaalanlarında üç SATS lokasyonunda gerçekleştirilecek. Riyad'da bulunan SATS Hava Kargo Terminali, yılda 300.000 tonun üzerinde kargo işleme kapasitesine sahip 30.000 metrekarelik bir alanı kapsamaktadır. SATS ayrıca Damman'da ikinci bir 30.000 metrekarelik depo tesisi ve Cidde'de yılda 36.000 tonluk bir işlem kapasitesine sahip 8.000 metrekarelik bir tesise sahiptir.

Suudi Arabistan'daki bu üç operasyon, çeşitli kargo türlerini desteklemek için özel tesisleri içermekte. Bu tesisler arasında çürük ve dondurucu odalar, sıcaklık kontrollü pharma tesisleri ve kurye express bölgeleri bulunmaktadır. Ayrıca, SATS, üç havaalanını ve Medina Havaalanı'nı birbirine bağlayan kara nakliye hizmetleri de sağlamaktadır. Bu anlaşmanın, SATS'in Suudi Arabistan'daki güçlü varlığını daha da pekiştirmesi ve bölgedeki hava kargo operasyonlarına önemli katkılar sunması bekleniyor.

Kaynak: AERONEWS24