Hindistan, uçan kanat konseptine sahip Ghatak İnsansız Hava Aracı (İHA) sisteminin kuyruksuz modelinin ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Test, Karnataka’daki Chitradurga’daki havacılık merkezinde gerçekleştirildi.

Türk Pasaportu İle Gidilebilecek Vizesiz Rotalar Türk Pasaportu İle Gidilebilecek Vizesiz Rotalar

Ghatak, otonom kalkış ve iniş yetenekleriyle donatılmış olup, taşıyacağı bomba ve füzelerle birlikte ağırlıklı olarak hava-yer görevlerinde kullanılacak. Bu gelişme, son yıllarda Çin ve Hindistan arasındaki artan tansiyonla birlikte İHA sistemlerinin stratejik önemini vurguluyor. Ghatak, radara görünürlüğü düşük olan uçan kanat konseptine dayanıyor ve 2015 yılında başlayan çalışmaların ardından uzun süren yer testlerinin ardından ilk uçuşunu başarıyla tamamladı.

Hindistan Savunma Bakanlığı bünyesindeki Savunma Araştırma ve Geliştirme Örgütü tarafından geliştirilen Ghatak İHA, Hintçe'de "ölümcül" anlamına gelmektedir. Bu yeni nesil İHA, ülkedeki savunma kabiliyetlerini güçlendirmeyi amaçlayarak, son altı aydır farklı uçan kanat konsepti modelleri üzerinde gerçekleştirilen testlerle dikkat çekmektedir.