Sivil Havacılık

GENÇLER SİMÜLATÖRDE UÇTU

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Havacılık Topluluğu öğrencileri, Erzincan İnovasyon Merkezinde bulunan uçuş simülatörü ile farklı bir deneyim yaşıyorlar.

Abone Ol

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Havacılık Topluluğu öğrencileri, Erzincan İnovasyon Merkezi'nde bulunan uçuş simülatörü ile benzersiz bir deneyim yaşamaktadır.

Erzincan Valiliği ve Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün destekleriyle hayata geçirilen bu proje, üniversiteli gençlere havacılık alanında pratik beceri kazanma fırsatı sunmaktadır. Hareketli uçuş simülatörü sayesinde öğrenciler, bir uçağın kokpitinde uçuş deneyimi yaşayarak gerçekçi bir atmosferde uçuş kontrolünü deneyimleme şansı bulmaktadır.

Bu deneyim, öğrencilere havacılık sektörünün farklı yönlerini keşfetme ve öğrenme fırsatı sunmaktadır. Havacılık Topluluğu üyeleri, Erzincan'da bulunan bu imkanı değerlendirerek, havacılık alanında bilgi ve deneyimlerini artırma amacını taşımaktadır. Bu sayede, üniversite bünyesindeki Sivil Havacılık Yüksekokulu ve havacılık bölümleri öğrencileri, sektöre yönelik kariyer hedeflerine daha bilinçli bir şekilde ilerleme fırsatı bulmaktadır.