Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın 4 Ekim tarihinde 33 bin 84 yolcuya hizmet vererek tüm zamanların günlük yolcu taşıma rekorunu kırdığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, hattın hizmete girdiği 2023 yılından bu yana 12 milyon yolcuya hizmet verdiğini belirtti.

Türkiye'nin mega projelerinden biri olan Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, İstanbul'un ulaşım altyapısına önemli katkılar sunuyor. 47,5 kilometrelik uzunluğuyla İstanbul'un en uzun metro hatlarından biri olan bu hat, toplam 10 istasyonuyla Gayrettepe, Kağıthane, Kemerburgaz, Göktürk ve İstanbul Havalimanı gibi yoğun yolcu trafiğine sahip durakları birbirine bağlıyor.

Bakan Uraloğlu, hattın İstanbul’un trafik yükünü hafiflettiğini ve şehir içi ulaşımı kolaylaştırdığını vurguladı. Hattın iş ve turizm trafiğine sağladığı katkının yanı sıra vatandaşlara hızlı, güvenli ve konforlu bir seyahat imkanı sunduğunu ifade eden Uraloğlu, hattın İstanbul’un ulaşım altyapısını daha da güçlendirdiğinin altını çizdi.

Sistem sorunu uçak seferlerini de etkiledi Sistem sorunu uçak seferlerini de etkiledi

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, günlük yaşamın akışına sağladığı katkıyla İstanbul'un yoğun trafiğine çözüm sunmaya devam ediyor.