İngiltere'nin ikinci büyük havalimanı olan London-Gatwick (LGW), yaz döneminde uçuş programına 15 yeni rota ekliyor. Bu genişleme, beş uluslararası havayolu şirketinin havalimanında operasyonlarına başlamasıyla birlikte gerçekleşiyor.

Gatwick'ten uçuş yapan yolcular artık 56 havayolu şirketiyle 223 destinasyon arasından seçim yapabilecekler. ITA Airways, Atlantic Airways, Azores Airlines, Singapore Airlines ve FlyErbil, London-Gatwick'ten ilk kez uçuş düzenleyecek havayolları arasında yer alıyor.

A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi

Yeni Uçuş Rotaları

Yeni başlayan uçuş rotaları arasında, Norwegian'ın haftada dört kez İsveç'in Gothenburg kentine, Atlantic Airways'in haftada iki kez Faroe Adaları'nın Vagar kentine ve Azores Airlines'ın haftada iki kez Ponta Delgada, Azorlar'a düzenlediği seferler bulunuyor.

Wizz Air de Bulgaristan'ın Varna kentine haftada üç kez uçuş başlattı ve ilk uçuşunu 18 Haziran 2024'te gerçekleştirdi.

Yeni uzun menzilli uçuş seçenekleri arasında Kanada'da Halifax ve St John's'a WestJet ile uçuşlar, Çin'de Pekin'e Air China ile günlük uçuşlar ve Irak'ta Erbil'e FlyErbil ile haftada bir uçuş bulunuyor. Ayrıca, China Southern 20 Haziran 2024'ten itibaren Çin'in Guangzhou kentine ve Singapore Airlines 22 Haziran 2024'ten itibaren Singapur'a uçuşlara başlıyor.

British Airways ile Jersey, Kanal Adaları'na, easyJet ile Yunanistan'ın Skiathos adasına ve ITA Airways ile İtalya'nın Roma kentine ek seferler de artık faaliyet gösteriyor.

14 yeni rota 2024 Temmuz ayı sonuna kadar başlayacakken, Air India 18 Ağustos 2024'ten itibaren London-Gatwick ile Bengaluru arasındaki yeni hizmetini başlatacak. Yaz döneminin ardından, Gatwick'ten Tayland'da Bangkok, Pakistan'da İslamabad ve Finlandiya'da Rovaniemi gibi uluslararası destinasyonlara daha fazla hizmet başlatılacak.

Havalimanı Yetkililerinden Açıklamalar

London-Gatwick Havacılık Geliştirme Başkan Yardımcısı Stephanie Wear, "London-Gatwick'in yolculara bu yaz tatil, aile ve arkadaş ziyaretleri veya iş seyahatleri için heyecan verici bir dizi destinasyon sunabilmesi harika. Her yolculuk için herkesin havalimanı olma vizyonumuz doğrultusunda çalışırken, yolculara mümkün olduğunca fazla seçenek sunmaya kararlıyız," dedi. Wear ayrıca, "Geniş kapsamlı ağımızı büyütmeye ve ITA Airways, Atlantic Airways, Azores Airlines, Singapore Airlines ve FlyErbil gibi yeni havayollarını ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz," diye ekledi.

Kaynak: AERONEWS24