FTI'ın ve ona bağlı bazı şirketlerin iflas etmesinin ardından, turizm sektörü gruba ait MP Hotels'in geleceğinin ne olacağını merak ediyor.

FTI iflas etti ancak grubun en önemli iki iştiraki olan DMC şirketi Meeting Point ve otelcilik şirketi MP Hotels iflastan etkilenmediklerini, operasyonlarına devam edeceklerin açıklamıştı.

Mevcut durumda MP Hotels çatısı altında Labranda, Lemon & Soul, Design Plus, Kairaba markalarıyla faaliyet 50 otel faaliyette ve rezervasyon almaya devam ediyor. Şirketin Türkiye'deki otelleri ise konkordato ilan etti.

“MP Hotels Kanarya Adaları’nda rezervasyon ve müşteri kabulüne devam ediyor”

Alman turizm dergisi Touristik Aktuell'de yer alan habere göre şirketin işlettiği KanaryaAdaları'ndaki oteller rezervasyon ve müşteri kabul etmeye devam ediyor. Kanarya Adaları'ndaki MP Hotels tesisleri, FTI'ın iflasının ardından küçük bir düşüş yaşadıklarını ancak kısa süre sonra yeninden çok iyi doluluklara ulaştıklarını ifade ediyor. Otelciler,  TUI, Dertour ve Vtours gibi tur operatörlerinin yanı sıra Booking ve Holidaycheck gibi online portallardan ve seyahat acentelerinden yoğun rezervasyon aldıklarını ifade ediyor.

50’nin üstündeki otelin sadece birkaçı FTI’ın mülkiyetinde

FTI'ın işlettiği 50'den fazla otelden yalnızca birkaçının kendi mülkiyetinde olduğuna dikkat çekilen haberde, "Aralarında Antalya-Belek'teki popüler Club Aquaworld'ün de bulunduğu bu otellerin FTI iflasına sürüklenip sürüklenmeyeceği henüz bilinmiyor. Oteller için gerektiğinde başka bir operatör aranabileceğine işaret ediliyor." değerlendirmesi yapıldı.

Otelciler alternatif yönetim anlaşması arayışında

Divan İstanbul Oteli’nin Genel Müdürlük Görevine Yulia Kardeşoğlu Getirildi Divan İstanbul Oteli’nin Genel Müdürlük Görevine Yulia Kardeşoğlu Getirildi

Aynı haberde MP Hotels çatısı altındaki tesislerin mülk sahiplerinin, yönetim anlaşması ile MP Hotels'e devrettikleri otelleri için alternatif arayışında olduğuna dikkat çekildi.

Kanarya Adaları'ndakiler gibi, yüksek doluluğa sahip, yıl genelinde faaliyet gösterebilen ve getirisi yüksek otellerin kısa sürede alternatif bulabileceği kaydediliyor. Hosteltur'un bildirdiğine göre  Sandy Beach, Sandy Villas ve  Mythos Palace MP Hotels ile olan sözleşmelerini feshetme kararı aldı.

FTI'ın iflasına uzanan son birkaç aylık sürede bazı otelciler MP Hotels ile yollarını ayırmaya karar vermişti. Gran Canaria'nın güneyindeki eski Labranda Bronze Playa, yakın zamanda Hotel Akeah Broncemar olarak yeniden açıldı. Geçen Mayıs ayında İspanyol H10 Hotels grubu, henüz 2021 yılında yenilenen Labranda Costa Mogan'ı satın aldığını açıklamıştı.