Erdoğan'dan Adana Havalimanı ile ilgili önemli açıklama Erdoğan'dan Adana Havalimanı ile ilgili önemli açıklama

Türkiye'nin 2000 yılında kurulan ve kararlılıkla operasyonlarına devam eden charter havayolu şirketi Freebird Airlines, deneyimli pilotlar arıyor. Şirketin yayınladığı iş ilanına göre, A320 tipinde eğitim almış ve Antalya'da görev yapmaya istekli olan adaylara öncelik tanınacak.

İlan kapsamında aranan kriterler şu şekildedir:

  1. ATPL(A) Lisansı: Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından kabul edilen EASA-FCL veya ICAO Standartlarına uygun olarak verilmiş geçerli ATPL(A) lisansına sahip olunması gerekmektedir.

  2. Tıbbi Sertifika: SHGM tarafından kabul edilen EASA-MED veya ICAO Standartlarına uygun olarak verilmiş geçerli Sınıf 1 tıbbi sertifikaya sahip olunması gerekmektedir.

  3. Pilot Deneyimi: A320 ailesi tipinde veya buna denk kategorideki uçaklarda en az 1000 saat veya daha fazla PIC (Kaptan) deneyimine sahip olunması gerekmektedir. Toplam uçuş deneyimi ise MTOW ≥ 27.000 kg olan uçaklarda en az 5000 saat olarak belirlenmiştir.

  4. Havayolu Pilotu Deneyimi: En az 3 yıl havayolu pilotu olarak deneyime sahip olunması gerekmektedir.

  5. Yaş Sınırlaması: En az 28, en fazla 60 yaş aralığında olma şartı bulunmaktadır.

  6. İngilizce Yeterliliği: Minimum ICAO seviye 4 İngilizce yeterliliğine sahip olunması gerekmektedir.

  7. Temiz Sicil: Herhangi bir Sivil Havacılık Otoritesi tarafından idari ceza almamış olma ve havacılıkla ilgili herhangi bir olaya veya kaza olayına karışmamış olma şartı aranmaktadır.

  8. Suç Kaydı: Herhangi bir suç kaydı bulunmamalıdır.

  9. Askerlik Durumu: Askerlik hizmetini tamamlamış olma şartı aranmaktadır.

  10. Yer Değiştirme İsteği: Antalya'ya taşınmaya istekli olma koşulu bulunmaktadır.

Bu kriterlere uyan adaylar, Freebird Airlines'ın sunduğu mükemmel fırsatlardan birinde görev almak için başvuruda bulunabilirler.