Lufthansa uçuş eğitim filosunu büyütüyor Lufthansa uçuş eğitim filosunu büyütüyor

Dubai Airshow'da gerçekleşen görkemli bir imza töreniyle, Boeing ve flydubai işbirliğiyle gerçekleşen stratejik bir anlaşma duyuruldu. Dubai merkezli havayolu şirketi, 30 adet Boeing 787-9 Dreamliner satın almak için yapılan bu anlaşmayla, filosunu genişleterek yeni rotalar açmayı ve mevcut rotalardaki kapasiteyi artırmayı hedefliyor.

flydubai Yönetim Kurulu Başkanı Ekselansları Şeyh Ahmed bin Said Al Maktum, imza töreninde yaptığı açıklamada, "2008 yılında 50 adet Boeing 737 uçağı için ilk siparişimizi verdikten sonra, flydubai'nin Dubai'nin havacılık merkezini desteklemedeki hayati rolünü öngörmüştük. Bugün, flydubai'nin daha da geliştiğini, sınırları aştığını ve seyahatle ilgili geleneklere meydan okuduğunu görmekten gurur duyuyorum. Bugünkü sipariş, flydubai'nin genişleyen ağında daha fazla insanın seyahat etmesini sağlama konusundaki kararlılığını bir kez daha teyit ediyor. Yüksek yakıt verimliliğine sahip Boeing 787 Dreamliner, flydubai'nin ufkunu genişletmesine ve mevcut rotalarda artan talebi karşılamasına olanak tanıyacaktır" dedi.

Boeing ve flydubai'nin bu stratejik işbirliği, hem havacılık endüstrisindeki büyümeyi hem de flydubai'nin uluslararası arenada etkileyici bir varlık kazanma çabalarını destekleyerek, gelecekteki başarılara bir adım daha yaklaştırıyor.