Sivil Havacılık

FLY BAGHDAD'IN AB ÜLKELERİNE UÇUŞU YASAKLANDI

Avrupa Birliği (AB), Hava Güvenliği Listesi'nde (ASL-Air Safety List) gerçekleştirdiği son güncellemede, Fly Baghdad Havayolları'nın AB hava sahasında uçmasını yasakladı.

Abone Ol

Avrupa Birliği (AB), Hava Güvenliği Listesi'nde (ASL-Air Safety List) gerçekleştirdiği son güncellemede, Fly Baghdad Havayolları'nın AB hava sahasında uçmasını yasakladı. Bu güncelleme ile birlikte, Fly Baghdad Havayolları'nın uçakları artık AB ülkelerinde işletilemeyecek. AB Hava Güvenliği Listesi, AB üyesi ülkelerdeki hava sahasını kullanmasına izin verilmeyen havayollarını içeriyor ve bu liste düzenli olarak güncelleniyor.

Fly Baghdad Havayolları, son birkaç ay içinde AB'ye herhangi bir uçuş yapamazken, sadece AB komşusu olan Türkiye'ye sefer düzenledi. Şirketin uçuş ağı, hem İstanbul Havalimanı'na hem de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılan seferleri kapsamaktadır. Filosunda 11 uçak bulunan Fly Baghdad, bu uçaklarıyla özellikle Orta Doğu ve Asya'daki destinasyonlara hizmet veriyor.

Fly Baghdad'ın filosu, bir Boeing 737-700, beş adet 737-800, üç adet 737-900ER, bir Mitsubishi CRJ200ER ve bir CRJ900ER'den oluşuyor. Şirket, Irak'ın diğer önemli havayolu şirketi olan Irak Havayolları ile birlikte AB Hava Güvenliği Listesi'nde yer alıyor. Bu liste, ciddi güvenlik endişeleri nedeniyle AB hava sahasında uçuşları yasaklanan havayollarını içeriyor.

Avrupa Parlamentosu'nun Ulaştırma Komitesi de Fly Baghdad'ın AB hava sahasını kullanmasını yasaklama kararını onayladı. Avrupa Komisyonu'nun Ulaştırmadan Sorumlu Komisyon Üyesi Adina Valean, yasak kararının AB Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA) tarafından belirlenen ciddi güvenlik endişeleri temelinde alındığını vurgulayarak, "Avrupa'da ve dünya çapında yolcuların güvenliğine yönelik sarsılmaz bir kararlılık" ifadesini kullandı.

Ancak, Fly Baghdad'ın AB Hava Güvenliği Listesi'nde yer almasına rağmen, Irak Havayolları hala AB destinasyonlarına uçuşlar yapıyor. Irak Havayolları, Berlin, Kopenhag, Düsseldorf, Frankfurt ve Münih'e Türkiye merkezli Tailwind Havayolları'na ait bir Boeing 737-800 uçağıyla uçuşlar düzenleyerek bu bağlantıyı sürdürüyor.