Sivil Havacılık

Fly Arystan, 2025'te Kendi IATA Kodunu Alıyor

Kazakistan merkezli düşük maliyetli hava yolu Fly Arystan, 1 Ocak 2025 itibarıyla kendi IATA kodunu kullanmaya başlayacak.

Abone Ol

Kazakistan merkezli düşük maliyetli hava yolu Fly Arystan, 1 Ocak 2025 itibarıyla kendi IATA kodunu kullanmaya başlayacak. Air Astana Grubu'na bağlı olan Fly Arystan, şu anda Air Astana'nın KC kodunu kullanırken, yeni dönemde FS koduna geçiş yapacak. Bu değişiklik, grubun Fly Arystan ve Air Astana'yı birbirinden net bir şekilde ayırma stratejisinin bir parçası olarak gerçekleşiyor.

Fly Arystan, Mayıs 2019'da operasyonlarına başladı ve şu anda Kazakistan içinde geniş bir uçuş ağına sahip. Ayrıca Azerbaycan, Çin, Gürcistan ve Özbekistan gibi uluslararası rotalarda da uçuşlar gerçekleştiriyor. 2024 baharından itibaren kendi hava taşıma işletme sertifikasına (AOC) kavuşan Fly Arystan, yeni IATA kodu FS ile birlikte, 164 numaralı kendi üç haneli havayolu biletleme ön koduna da sahip olacak.

Bu adım, Fly Arystan’ın bağımsız bir marka olarak konumunu güçlendirme yolunda önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.