Sivil Havacılık

FİLİSTİNLİ HASTALARI TAŞIYAN UÇAK ANKARA'YA İNDİ

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yaralanan kanser hastası Filistinliler Türkiye'de tedavi ediliyor. 61 hasta ve beraberindeki 49 refakatçıyla El-Ariş Havalimanından kalkan uçak, Ankara Etimesgut Askeri Havalimanına indi.

Abone Ol

Gazze Şeridi'nde yaşanan İsrail saldırıları nedeniyle kanser tedavisi göremeyen 61 hasta ve 49 refakatçı, El-Ariş Havalimanı'ndan kalkan bir uçakla Ankara Etimesgut Askeri Havalimanı'na indi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uçaktan inen hastalar ve refakatçilerle yakından ilgilendi ve onlarla ayaküstü sohbet etti.

Bakan Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Kasım'da Mısır'ı ziyaret edip Mısır Sağlık Bakanı ile görüştüğünü belirtti. Türkiye, İsrail ve Mısır arasında oluşturulan sağlık koordinasyonu çerçevesinde 27 hasta için Türkiye'ye getirme çalışmalarını başlattıklarını ifade etti. Bu kapsamda, çoğu kanser hastası olan 61 hasta bugün Türkiye'ye getirildi. Bakan Koca, "İnsanlığın onurunun korunması açısından attığımız adımların katkısı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Gazze'den çıkarılan kanser hastalarının tedavilerinin Ankara Bilkent ve Etlik Hastaneleri'nde gerçekleşeceğini belirten Bakan Koca, hasta takibinin Türkiye'den getirilen uzman sağlık personeli tarafından yapılacağını ifade etti. Sağlık diplomasisini sürdürme kararlılıklarını vurgulayan Bakan Koca, İsrail Sağlık Bakanı ile yeni bir tahliye planı üzerinde çalıştıklarını ve toplamda 150 kişiyi Türkiye'ye getirdiklerini söyledi.

Bakan Koca, Türkiye'nin mazlumların yanında olmaya, adaletin, hakkın ve hukukun sesi olmaya devam edeceğini belirterek, Gazze'de güvenli bir yerde sahra hastanesi kurma çalışmalarının da devam ettiğini ifade etti.