Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Fergani Girişimi olarak ilk uydularını bu yıl uzaya fırlatmış olacaklarını söyledi.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Taksim Meydanı'ndaki "dome çadır” adı verilen dev kubbeli planetaryuma ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın yolculuğunu takip etmek için gitti.

Bayraktar, burada yaptığı açıklamada, bugün ilk Türk astronotun uzaya gideceğini vurgulayarak, TEKNOFEST'te milyonlarca gence "bir çocuk gelsin, bir uçağa dokunsun, belki ileride ülkenin uzay programında çalışabilir" fikrini aşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Bayraktar, "Bütün bu emek, bütün bir gayret gök vatanda hür ve bağımsız olmamız için yürütüldü. Ülkemizin tam bağımsız müreffeh ve güçlü yarınları için yürütüldü. Bugün de yine havacılıkta ve uzayda tarihi bir ana tanıklık etmek için burada gençlerimizle birlikte, TEKNOFEST'in şampiyonlarıyla birlikte Taksim Meydan'ında o tarihi anı genç kardeşlerimizle izleyeceğiz. Dualarla geleceğe uzanan adeta bir kapı gibi böylesine bir günde dualarla büyük bir coşkuyla kutlayacağız" diye konuştu.

AERONEWS24

Pegasus, yeni kampanyasını duyurdu: Bir bilet senden, bir bilet benden Pegasus, yeni kampanyasını duyurdu: Bir bilet senden, bir bilet benden

Türkiye'nin en aktif, tarafsız ve doğru havacılık haberleri