ABD'nin New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkındaki soruşturma kapsamında, FBI'ın Türk Hava Yolları'nın eski yöneticilerinden Cenk Öcal'ın evinde arama yaptığı ortaya çıktı.

New York Times'ın haberine göre, FBI, Adams'ın seçim kampanyasında bağışlardan sorumlu Brianna Suggs'un evine düzenlediği 2 Kasım'daki baskın sırasında, ayrı bir ekibin de Öcal'ın evinde arama yaptı.

Haberde, Öcal'ın Eylül 2015-Şubat 2022 tarihleri arasında Türk Hava Yolları'nın New York ofisinin genel müdürlüğünü yaptığı ifade edildi. Öcal'ın, THY'deki kadro değişikliğiyle görevine son verildiği belirtildi.

Adams'ın seçim kampanyası dönemindeki geçiş ekibinde Öcal'ın da yer aldığı bilgisi verilen haberde, eski THY yetkilisinin hangi yıllarda hangi görevi yaptığına dair detay verilmedi.

‘Sıfır atık’ prensibini göklere taşıyan Pegasus’a Sürdürülebilir İş Ödülü ‘Sıfır atık’ prensibini göklere taşıyan Pegasus’a Sürdürülebilir İş Ödülü

Haberde ayrıca, Adams'ın daha önce Daily Sabah'a verdiği bir röportajda, "vegan menüsü sebebiyle genellikle Türk Hava Yolları ile uçmayı tercih ettiğini" ifadesine dikkat çekildi.

FBI'ın 2 Kasım'daki operasyonunda Adams'ın uluslararası ilişkilerden sorumlu yardımcısı Rana Abbasova'nın evine de baskın düzenlendiği belirtilirken, bu operasyonların detaylarına dair bilgi verilmedi.

Adams, Suggs, Abbasova ve Öcal hakkında henüz herhangi bir hukuki süreç başlatılmadığı ifade edildi. ABD basını, Adams'ın Türkiye'den usulsüz bağış topladığı iddiaları üzerine FBI soruşturmasının devam ettiğini bildiriyor.