Sivil Havacılık

Facianın eşiğinden dönüldü! Yolcu uçağı kalkış sırasında pistten çıktı!

Endonezya'nın Papua eyaletinde, Trigana Air’e ait PK YSP tescilli ATR 42-500 tipi yolcu uçağı Kamanap Serui Havalimanı’nda kalkış sırasında pistten çıktı.

Abone Ol

Endonezya'nın Papua eyaletinde, Trigana Air’e ait PK YSP tescilli ATR 42-500 tipi yolcu uçağı Kamanap Serui Havalimanı’nda kalkış sırasında pistten çıktı. Olay, yerel saatle 08.35'te meydana geldi.

Uçakta bulunan 41 yolcu, bir bebek ve altı mürettebat olmak üzere toplam 48 kişi kazayı yara almadan atlattı. Trigana Air Bölge Müdür Yardımcısı Irwan Rochendi, kazada herhangi bir can kaybı olmadığını doğruladı.

Havayolu yetkilileri, uçağın neden pistten çıktığına dair henüz kesin bir bilgi olmadığını ve pilotun raporunu beklediklerini belirtti. Trigana Air Güvenlik, Emniyet ve Kalite Direktörü Capt Lalu Yuniza, kazanın ardından bilgi akışında bazı zorluklar yaşandığını ve detaylı bilgi almak için havalimanı ve mürettebat ile iletişim kurmaya çalıştıklarını açıkladı.


Uçak, pistin güney kısmında, yaklaşık 20 metre dışına savruldu. Yapılan incelemelere göre, uçak ciddi şekilde hasar gördü. Kalkış öncesinde uçağın 270 kilogram bagaj ve 2000 litre yakıt taşıdığı açıklandı.

Yetkililer, uçaktaki yolcular arasında herhangi bir devlet veya yerel yetkilinin bulunup bulunmadığı konusunda henüz net bilgiye ulaşamadıklarını belirtti. Kazanın ardından, Trigana Air’in Papua’daki diğer yedi uçağının operasyonlarına devam ettiği açıklandı.