Sivil Havacılık

FAA'dan Boeing 787 için yeni direktif

FAA, LATAM Havayolları'na ait Boeing 787 tipi uçakta Mart ayında meydana gelen bir olayın ardından bir uçuşa elverişlilik direktifi yayınladı

Abone Ol

FAA, LATAM Havayolları'na ait Boeing 787 tipi uçakta Mart ayında meydana gelen bir olayın ardından bir uçuşa elverişlilik direktifi yayınladı.

Latam Airlines'a ait Boeing 787 tipi uçakta 50 kişinin yaralanmasına sebep olan olay sonrası Boeing, 787 pilotlarından koltuklarını kontol etmelerini istemişti. 

Sydney-Auckland seferini yapan 263 yolcu ve dokuz mürettebatın bulunduğu Latam Havayollarına ait uçakta, inişe geçtiği sırada güçlü bir sarsıntı yaşamıştı.

Basında çıkan haberlerde bir kabin memurunun yanlışlıkla pilot koltuğundaki düğmeye bastığı, bunun da uçağın burnunu aşağıya doğru ittiği yer almıştı. 

FAA, olaylardaki artışın ardından 787 kokpit koltuğu denetimi emri verdi.

Boeing, Mart ayında operatörleri, pilotların koltuklarının arkasında bulunan ve onları yukarı ve geri hareket ettirmek için bir motoru harekete geçiren bir anahtarın, mekanizmanın gevşek veya hasar görmesi durumunda muhtemelen sıkışabileceği konusunda uyarmıştı.

Olay sonrası rapor edilen 5 durumun daha olması sebebiyle 158 uçağı içeren yeni bir direktif FAA tarafından yayınlandı.

AERONEWS24