ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Acil Durum Uçuşa Elverişlilik Direktifi hakkında sorulan sorulara açıklık getirerek, kurumun önceliğinin halkın güvenliğini sağlamak olduğunu vurguladı. FAA'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, özellikle Alaska Havayolları'na ait B737 MAX 9 uçağının acil çıkış penceresinin havada patlaması nedeniyle yaşanan olaya dikkat çekildi.

Emirates, Etihad Clean Energy Development ile ortaklık kurdu Emirates, Etihad Clean Energy Development ile ortaklık kurdu

Açıklamada, B737 MAX 9 uçaklarının güvenli olduğuna karar verilinceye kadar bu uçakların yerde kalacağı belirtildi. FAA, "Acil Durum Uçuşa Elverişlilik Direktifi'nin ne anlama geldiğine dair birçok soru aldık. FAA'nın ilk önceliği uçan halkın güvenliğini sağlamaktır. Olaydan etkilenen uçakları yere indirdik ve FAA güvenli olduklarına kanaat getirene kadar da uçaklar yerde kalacak" ifadelerini kullandı.

Bu açıklama, FAA'ın güvenlik odaklı tedbirlerini vurgulayarak, hava yolculuğundaki güvenliği en üst düzeyde tutma kararlılığını yansıtıyor.