Amerika Birleşik Devletleri'nin çok işlevli yeni savaş uçağı F-15EX Eagle II, Portland Hava Ulusal Muhafız Üssü’nde düzenlenen resmi tanıtım töreni sırasında ilk uçuşunu gerçekleştirdi. The Aviationist tarafından yapılan habere göre, 142. Filo, mevcut F-15 C/D model Eagle’ları yeni F-15EX Eagle II modelleriyle değiştirecek.

Bu önemli gelişme, General Wilsbach tarafından Mitchell Uzay ve Havacılık Çalışmaları Enstitüsü tarafından düzenlenen bir web seminerinde duyuruldu. Yeni F-15EX Eagle II'nin tanıtımı, ABD Hava Kuvvetleri için önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor. Üretim sorunları nedeniyle ilk operasyonel kabiliyetin (IOC) beklenenden bir yıl sonra ilan edilmiş olmasına rağmen, ABD Hava Kuvvetleri bu ay sona erecek bir yıllık sürecin planlandığını açıkladı.

Starliner mürettebatsız olarak Dünya'ya döndü Starliner mürettebatsız olarak Dünya'ya döndü

İlk operasyonel kabiliyet (IOC) için gereken kriter, teslim edilen toplam uçak sayısını sekize çıkaran Lot 1B’nin teslimatının tamamlanmasıydı. Bu teslimatın tamamlanmasıyla birlikte, F-15EX Eagle II uçakları artık tam operasyonel kapasiteye ulaşmış olacak ve ABD Hava Kuvvetleri’nin savunma kabiliyetlerini daha da güçlendirecek.

F-15EX Eagle II, gelişmiş aviyonik sistemleri, artırılmış yük kapasitesi ve üstün manevra kabiliyeti ile dikkat çekiyor. Bu yeni uçaklar, gelecekteki muharebe senaryolarında kritik roller üstlenecek ve ABD’nin hava üstünlüğünü sağlamlaştırmaya devam edecek.

F15 Eagle Ii2