Ryanair'in ardından Alman Lufthansa'nın bütçeli hava yolu Eurowings de, artan maliyetler nedeniyle kapasite kısıtlamasına gidiyor. Şirket, 2025 yaz sezonundan Hamburg varışlı-kalkışlı 1000'den fazla uçuşunu iptal etme kararı aldı. Hamburg Havalimanı'ndan azaltılan uçuşların başka noktalara kaydırılacağı duyuruldu. 

Eurowings'in açıklamasına göre, iş için seyahat edenlerin yoğun talep gösterdiği Hamburg-Köln-Bonn servisi 2025 yaz sezonundan itibaren kaldırılacak. Eurowings'in rota iptaline ek olarak, Avrupa ve Kuzey Afrika rotalarındaki uçuşlarında da frekans düşüreceği kaydedildi. 

Eurowings CEO'su Jens Bischof, aldıkları kararla Hamburg'un doğrudan bağlatılarının azalacağını ve Hansa'dan uçuşlarının fiyatlarını da belirgin ölçüde artacağını açıkladı. Bischof "Bu durum önlenebilirdi ancak havalimanlarının orantısız şekilde ücret artışı başka başka seçenek bırakmadı. Havalimanının bize hiçbir yapıcı çözüm sunmamış olması da üzücü. Bu durumun mağdurları bölgeden iş ve tatil için seyahat edecekler olan insanlar." diye konuştu.  

THY'nin kargo markası "widect" 1 yaşında THY'nin kargo markası "widect" 1 yaşında

Bischof, Eurowings'in giderek artan alt yapı maliyetleri ve yer hizmetleri nedeniyle Almanya'nın diğer havalimanlarındaki uçuşlarını da gözden geçirmek zorunda kalacağını ifade etti. Jens Bischof, Alman havalimanlarında uçmanın pahalı ve karsız hale geldiğine dikkat çekti.

Hamburg'da pazar lideri olan Eurowings'in bu havalimanında 16 uçağı bulunuyor ve hava yolu buradan 70 destinasyona uçuşlar yapıyor.

Kaynak: TURİZM GÜNCEL