Etihad Airways'in Gelirden Sorumlu Baş Müdürü Arik De, Bahreyn’de düzenlenen Routes World 2024 etkinliğinde, havayolu şirketinin yakında tamamen yeni bir Airbus A380 rotası başlatmayı planladığını duyurdu.

Arik De, ayrıca bir ek Airbus A380 uçağının depodan çıkarılarak Etihad filosuna katılacağını doğruladı. Bu durum, Etihad’ın hizmete dönecek yedinci A380 uçağı olacak.

Aerospace Global News’a göre, Etihad yöneticisi, önümüzdeki günlerde duyurulacak beşinci A380 rotasının, Birleşik Arap Emirlikleri bayrak taşıyıcısının süper jumbo ile daha önce hiç uçmadığı bir destinasyona olacağını belirtti.

Halihazırda Etihad, Abu Dabi'nin Zayed Uluslararası Havalimanı'ndan (AUH) Londra-Heathrow Havalimanı (LHR) ve New York’taki John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'na (JFK) A380 uçuşları gerçekleştiriyor.

Yeni bir A380 rotası, Kasım 2024’te Paris’e başlayacak ve 1 Şubat 2025’ten itibaren Singapur da ikonik Etihad süper jumbo ile hizmet alacak.

Eylül 2024'te, havayolu ayrıca Abu Dabi'den Hindistan'a bazı rotalarında A380 uçağını tanıttı, ancak bu uygulama yalnızca özel bir dört aylık dönem için geçerli olacak.

T’Way Air, frekans artırma kararı aldı T’Way Air, frekans artırma kararı aldı

Etihad’ın depodan çıkardığı bir A380 uçağı, 13 Eylül 2024 tarihinde, Mart 2020'den beri depolandığı İspanya'nın Teruel Havalimanı'ndan ayrıldı.

A380, yolcular ve havayolları arasında yeniden popülerlik kazanmaya başladı. Birçok süper jumbo operatörünün, en büyük ticari uçağı tekrar hizmete alma kararı alması, bu talebi artırıyor.