Sivil Havacılık

Etihad, yolcu sayısı artırmaya devam ediyor

Etihad Airways, Eylül 2024'e ait yolcu verilerini açıklayarak başarılı bir performans sergilediğini duyurdu.

Abone Ol

Etihad Airways, Eylül 2024'e ait yolcu verilerini açıklayarak başarılı bir performans sergilediğini duyurdu. Havayolu, yaz tatil sezonunun son döneminde 1.6 milyon yolcuya hizmet vererek %88 doluluk oranına ulaştı.

Etihad Airways CEO'su Antonoaldo Neves, "Eylül ayındaki yolcu sayılarımız geçen yılın aynı dönemine göre kayda değer bir artış gösterdi ve bu, büyümemizin devam ettiğini ortaya koyuyor," dedi. Neves, yılın ilk dokuz ayında toplam 13.6 milyon yolcu ağırladıklarını ve bunun 2023'e kıyasla %35'lik bir artış olduğunu belirtti.

Eylül 2024 itibarıyla Etihad’ın son 12 aylık dönemde taşıdığı toplam yolcu sayısı 17.5 milyona ulaşarak, 2022'deki 10 milyon yolcu seviyesini geride bıraktı. Ayrıca, genişleyen uçuş ağı ve artan kapasiteye rağmen doluluk oranının %87 gibi yüksek bir seviyede sabit kaldığı vurgulandı.

Etihad’ın destinasyon sayısı da geçtiğimiz yıla kıyasla artarak 68'den 76'ya yükseldi. Havayolu Eylül ayında Prag ve Varşova'ya yeni uçuşlar başlattı. Neves, bu genişlemenin devam edeceğini ve daha fazla rota açılacağını belirtti. Filosunu da büyüten Etihad, Abu Dabi'yi küresel bir havacılık merkezi haline getirme hedefine katkıda bulunuyor.