Sistem sorunu uçak seferlerini de etkiledi Sistem sorunu uçak seferlerini de etkiledi

Etihad Havayolları, Nisan ayı itibariyle Abu Dabi Uluslararası Havalimanı ile New York'un John F. Kennedy Havalimanı arasında Airbus A380 uçağıyla seferlere başlayacağını duyurdu. Bu hamle, havayolu şirketinin günlük iki uçuşundan birisini A380 ile gerçekleştireceği anlamına geliyor; diğer uçuşlarda ise Boeing 787-9 kullanılacak.

Etihad, filosundaki A380 uçaklarını yeniden devreye alarak ilk olarak Londra Heathrow seferlerine başlamıştı. New York rotası ise, Londra'nın ardından A380'in uçacağı ikinci rota olacak.

Etihad Havayolları İcra Kurulu Başkanı Antonoaldo Neves, bu gelişmeye ilişkin yaptığı açıklamada, A380 ile yolcularını Atlantik üzerinden taşımaktan duyduğu heyecanı ve müşterilere daha üstün bir seyahat deneyimi sunma amacını vurgulayarak şunları söyledi: "Yolcularımız, Ekonomi, Business, First sınıfı ya da gökyüzündeki üç odalı süit 'The Residence' ile seyahat etsinler, tüm misafirlerimiz için bu deneyimin önemli olduğunu biliyoruz. A380'in sunduğu zamanlama ve konfor, iş seyahatlerinde enerjik ve hazır bir şekilde varabilmeleri anlamına geliyor."