Ankara Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma hizmetlerini güçlendirmek ve Esenboğa Havalimanı'na olan seferleri geliştirmek amacıyla 442 numaralı hat için 15 adet yeni turizm tipi otobüs satın aldı. Bu otobüsler, engelli erişimine uygun, yolcu yük bagajı ve rafı bulunan, düşük emisyon salımlı Euro 6 çevreci motor teknolojisine sahip araçlardan oluşuyor.

EGO Genel Müdürlüğü tarafından devlet malzeme ofisi aracılığıyla satın alınan otobüslerden 9'u için plaka tescil işlemleri tamamlandı. Bu otobüsler, elektronik ücret toplama sistemine geçirilerek trafiğe uygun hale getirildi. Otobüsler, AŞTİ-15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı-Esenboğa Havalimanı güzergahında 7/24 hizmet verecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın Esenboğa Havalimanı’na konforlu ve ucuz bir şekilde ulaşması için engelli erişimine uygun, yolcu yük bagajı ile rafı bulunan ve yüksek yolcu kapasitesine sahip turizm tipi 15 adet yeni otobüs satın aldık. Otobüslerimiz Kızılay ve AŞTİ’den 7/24 yolcu taşımaya başlıyor. Ankara’mıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

İAÇ faaliyeti rakamlara yansımaya devam ediyor İAÇ faaliyeti rakamlara yansımaya devam ediyor

EGO Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak ise yeni araçlarla ilgili, "Vatandaşlarımız hem ekonomik bir tarife hem de konforlu bir ulaşım imkanına kavuşmuş olacak. Yeni araçlarımızın hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. Bu adım, Ankara'nın toplu taşıma altyapısını güçlendirmek ve vatandaşlara daha konforlu bir seyahat deneyimi sunmak adına atılmış önemli bir adımdır.