Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen 15. Türkiye Yatırım Konferansı çerçevesinde Amerikalı ve Türk iş insanlarıyla bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, savunma sanayi alanındaki işbirliğinin son yıllarda kısıtlamalar nedeniyle maalesef potansiyelinin çok gerisinde kaldığını vurguladı.

Rus uçakları Karadeniz semalarında düşman tespiti yapıyor Rus uçakları Karadeniz semalarında düşman tespiti yapıyor

Erdoğan, "F-16 modernizasyon projesiyle yeni bir sayfa açtığımızı temenni ediyor, bu alandaki ihracat engellerinin kalıcı şekilde kaldırılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullanarak, projenin önemine dikkat çekti. Bu açıklama, Türkiye'nin savunma sanayisinde yeni bir dönemi simgeliyor ve F-16'ların modernizasyonu ile birlikte yerli üretim ve işbirliklerinin artmasına olanak tanıyor.

Ayrıca, Türk savunma sanayinin küresel tedarik zincirleri bakımından sunduğu fırsatlara değinen Erdoğan, "155 milimetre kalibrelik top mermilerinin üretim ve tedarikinde tesis edilen işbirliği bunun en somut örneklerinden biridir" dedi. Türk iş insanlarının desteğinin mevcut projeleri ilerletmek ve yeni ortaklıklar kurmak için hayati önem taşıdığını ifade eden Erdoğan, F-16 modernizasyonunun bu süreçteki kritik rolünü de vurguladı.