Erdoğan'dan Adana Havalimanı ile ilgili önemli açıklama Erdoğan'dan Adana Havalimanı ile ilgili önemli açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile düzenlediği ortak basın toplantısında Eurofighter savaş uçağına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bir basın mensubunun Eurofighter ile ilgili sorusuna verdiği cevapta Erdoğan, savaş uçakları temini konusunda Almanya'nın tek seçenek olmadığını belirterek şunları söyledi: "Almanya verir veya vermez, dünyada savaş uçaklarını üreten sadece Almanya mı? Birçok yerden bunların çalışmasını yaparız, temin ederiz."

Eurofighter konusunda konsorsiyum üyeleri olan Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya'nın ortak kararlar aldığını hatırlatan Erdoğan, geçmişte Suudi Arabistan'a yapılan ikinci parti Eurofighter satışında Almanya'nın onay vermemesi nedeniyle anlaşmanın gerçekleşmediğini ifade etti.

Erdoğan, Eurofighter satışında Türkiye'nin karşılaştığı en büyük sorunun Almanya'nın tavrı olduğunu vurguladı. Ayrıca, savunma sanayiine dair yaptığı konuşmada, Türkiye'nin İHA/SİHA teknolojilerinde dünya liderliğini elinde bulundurmasını vatan evlatlarına olan güvene, sektöre duyulan inanca ve dik duruşa borçlu olduğunu ifade etti. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün tarafından paylaşılan konuşmada Erdoğan, "Bu memleket için; insanlı, insansız tüm hava platformlarının dünyadaki en iyisini geliştirmek savunma sanayii olarak alnımızın yazısı ve boynumuzun borcudur" dedi.