Sivil Havacılık

ERCAN’DA TRAFİK ARTTI

Yeni Ercan Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte yolcu ve uçak sayılarında artış yaşandı. 9 ayda yolcu sayısı yüzde 32, uçak sayısı yüzde 17 arttı.

Abone Ol

T&T Ercan Havalimanı, 2022 yılı Ocak-Eylül ve 2023 yılının aynı dönemini kapsayan 9 aylık süreçte etk impressionable artışlar yaşadı. T&T Havalimanı İşletmeciliği tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni Ercan Havalimanı'nın devreye girmesi, yolcu ve uçak sayılarında önemli bir büyümeye yol açtı.

2022 yılının Ocak-Eylül döneminde T&T Ercan Havalimanı, 2 milyon 158 bin 515 yolcu ağırlarken, yeni havalimanının devreye girmesiyle 2023 yılının aynı döneminde bu sayı yüzde 32'lik bir artışla 2 milyon 859 bin 120'ye yükseldi.

Uçak sayısına baktığımızda ise Ocak-Eylül 2022'de T&T Ercan Havalimanı'na 16 bin 584 uçak iniş yaparken, 2023 yılının aynı döneminde bu sayı yüzde 17 artışla 19 bin 375'e çıktı.

T&T Havalimanı İşletmeciliği Genel Müdürü M. Serhat Özçelik, Kıbrıs'ın en büyük havalimanı olan T&T Ercan Havalimanı'nın konfor, geniş alan ve teknolojik altyapısıyla, hem yerel halka hem de uluslararası yolculara en iyi hizmeti sunmaya odaklandıklarını vurguladı.

Özçelik ayrıca, T&T Havalimanı İşletmeciliği'nin Türk Hava Yolları, Pegasus, AnadoluJet'in yanı sıra Fly Kıbrıs Hava Yolları ve son olarak Sun Express gibi havayollarının havalimanlarına uçuşlarını başlatmalarıyla uçuş ve yolcu sayısındaki artışı da gözlemlediklerini belirtti.

Türk Hava Yolları'nın büyük gövdeli uçaklarının yeni Ercan Havalimanı'na inmesiyle, havalimanının uluslararası uçuşlara açılmasının ve doğrudan uçuşların gerçekleşmesinin bir adım daha yaklaştığını söyleyen Özçelik, bu gelişmelerin ülke turizmi için olumlu olduğunu ifade etti.

Ülkedeki turizm firmalarının yabancı turistleri KKTC'ye getirmek amacıyla charter uçuşlarına başlamasıyla, 2023 yılı sonuna kadar yolcu ve uçak sayılarında artışın devam edeceğini belirten Özçelik, COVID-19 pandemisinin etkisi sonrasında yıl sonuna kadar 4 milyon yolcu hedeflediklerini söyledi.

Özçelik ayrıca, her yabancı turistin ülke tanıtımına önemli katkı sağladığına dikkat çekti ve Kıbrıs'a turist getiren firmaların ülkeye büyük bir katkıda bulunduğunu vurguladı. Turizm ve Çevre Bakanlığı'nın bu yönde önemli çalışmalar yürüttüğünü de ekledi.