Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner, yeni Ercan Havalimanı'ndaki eksikliklerin giderilmemesi ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı'ya süresiz izinlendirme yetkisi verilmesi konusunda eleştirilerde bulundu. Şahiner'e göre, hükümet, havaalanındaki eksiklikleri gidermesi gereken şirketin lehine kararlar alıyor ve güvenlik noksanlıkları kritik seviyede.

SuperNova, Dönüştürülmüş Boeing 737-800’ü Filosuna Kattı SuperNova, Dönüştürülmüş Boeing 737-800’ü Filosuna Kattı

Milletvekili Şahiner'in açıklamalarına göre, Ercan Havalimanı'nda ciddi güvenlik noksanlıkları bulunmakta ve havaalanı, uluslararası standartlara uyulmaksızın, güvenlik zafiyetleri içinde işletilmeye devam edilmekte. Bu durum, Sivil Havacılık Dairesi gibi yetkili kurumların ihmal edilmesiyle ortaya çıkıyor.

Şahiner, özellikle havaalanındaki eksikliklerin giderilmesi ve uçuş güvenliğinin sağlanması yerine, hükümetin özel bir şirket olan T&T'ye özel kıyaklar yaptığını öne sürdü. Hükümetin aldığı kararların, Turanlı'nın şirketine avantaj sağladığını ve güvenlik riskini artırdığını belirtti.

Ayrıca, Bakanlar Kurulu kararı ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı'ya süresiz izinlendirme yetkisi verilmesini eleştiren Şahiner, bu kararın Ercan Havalimanı'ndaki eksiklikleri giderme sorumluluğunu taşıyan şirket lehine alındığını ileri sürdü. Şahiner'e göre, hükümetin bu konuda aldığı kararlar, kamu güvenliği ve halkın can güvenliği açısından risk oluşturuyor.

Son olarak, Şahiner, hükümetin Ercan Havalimanı konusunda pazarlık yaptığını ve hükümetin devam etmesi şartıyla Bakanlar Kurulu'nun utanç verici kararlar aldığını iddia etti. Bu durumun, hükümetin kendi yandaşlarına çeşitli imtiyazlar tanımak adına Kıbrıs Türk halkını mağdur ettiği şeklindeki eleştirilerini de içeriyor.