Sivil Havacılık

ERCAN HAVALİMANI 2024'E HIZLI GİRDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) ana hava ulaşım noktası olan Ercan Havalimanı, 2024'e hızlı bir giriş yaptı.

Abone Ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ana hava ulaşım noktası olan Ercan Havalimanı, 2024'ün ilk günü olan 1 Ocak'ta oldukça yoğun bir gün geçirdi. T&T Havalimanı İşletmeciliği tarafından yapılan açıklamaya göre, 29 Aralık 2023 ile 1 Ocak 2024 tarihleri arasında havalimanı 423 uçağa ve 51 bin 325 yolcuya ev sahipliği yaptı.

Yeni yılın öncesinde ve sonrasında artan hava trafiği, Ercan Havalimanı'nı oldukça yoğun saatlere yönlendirdi. T&T Havalimanı İşletmeciliği, alınan tedbirlerle yolcuların güvenli ve konforlu seyahatlerini sağlamak adına sektörle işbirliği yaptı. Bu çabalar sayesinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, en yoğun gün olan yeni yılın ilk gününde özel uçaklar da dahil olmak üzere toplamda 140 uçak iniş ve kalkış yaptı, 17 bin 102 yolcu hizmet aldı.

T&T Havalimanı İşletmeciliği Genel Müdürü M. Serhat Özçelik, yeni yıl öncesi ve sonrasındaki yoğun trafiğe rağmen alınan tedbirlerle sorunsuz bir hizmet sunulduğunu belirtti. 29 Aralık 2023'te başlayan bu dönemde 212 uçak ve 27 bin 751 yolcu geldiğini, 211 uçak ve 23 bin 574 yolcunun da havalimanından ayrıldığını ifade etti.

Yoğun tempoda çalışan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sivil Havacılık Dairesi, Türk Hava Yolları, Pegasus Hava Yolları, AnadoluJet Hava Yolları, Fly Kıbrıs Hava Yolları, Sun Express Hava Yolları, İstanbul Handling, polis, muhaceret, sağlık ve Gümrük Dairesi ile Turizm yetkililerine teşekkür eden Özçelik, seyahat eden yolcuların ulaşmasında emeği geçen paydaşlara da teşekkür etti.