Sivil Havacılık

Enes Çakmak, DHMİ Genel Müdürü Olarak Göreve Başladı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevine atanan Enes Çakmak, düzenlenen törenle görevi Dr. Hüseyin Keskin’den devraldı.

Abone Ol

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevine atanan Enes Çakmak, düzenlenen törenle görevi Dr. Hüseyin Keskin’den devraldı.

Devir teslim töreni öncesinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt ile Personel Genel Müdürü Necmiye Leyla Akıncı, DHMİ’yi ziyaret ederek her iki yöneticiye başarı dileklerinde bulundular. DHMİ Genel Müdürlük Mavi Salon’da gerçekleştirilen törene, DHMİ Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve çok sayıda personel katıldı.

Törende konuşma yapan Dr. Hüseyin Keskin, Enes Çakmak’ı yeni görevi dolayısıyla tebrik ederek, "DHMİ’nin Türk sivil havacılığını çok daha ileri noktalara taşıyacağına inancım tamdır" dedi. Keskin, görev süresi boyunca Çukurova Havalimanı, Rize-Artvin Havalimanı, Tokat Havalimanı, İstanbul Havalimanı 3. Pisti ve Antalya ile Esenboğa Havalimanları kapasite artırımları gibi projeleri hayata geçirmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. DHMİ’nin, Türkiye’nin küresel havacılık merkezi haline gelmesindeki rolünü vurgulayan Keskin, "Ülkemizi dünya lideri bir havacılık merkezi olarak bırakmanın huzuru ve gururu içerisindeyim" dedi.

Yeni DHMİ Genel Müdürü Enes Çakmak ise konuşmasında, Dr. Hüseyin Keskin’e teşekkür ederek, "Türkiye’nin sivil havacılık alanındaki liderliğini daha da pekiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Çakmak, Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında havacılığın, ülkenin küresel yükselişinde önemli bir halka olduğunu vurguladı ve "Allah hepimize vatanımıza, milletimize ve devletimize hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin" diyerek sözlerini tamamladı.

Tören, Dr. Hüseyin Keskin’in DHMİ çalışanlarına teşekkür etmesi ve Enes Çakmak’a başarı dilekleriyle sona erdi.