Sivil Havacılık

EN BEĞENİLEN HAVALİMANI: İSTANBUL HAVALİMANI OLDU

GfK’nın (Growth from Knowledge) bu yıl üçüncüsünü düzenlediği beğeni araştırmasına göre; İGA İstanbul Havalimanı’ndan uçuş yapan yolcuların yüzde 89’u aldıkları hizmetten memnun kaldıklarını belirtti.

Abone Ol

İGA İstanbul Havalimanı, her yıl gerçekleştirdiği araştırma ile yolcularına kusursuz bir seyahat deneyimi sunma hedefi doğrultusunda 2023 yılı sonuçlarını açıkladı. GfK tarafından yürütülen çalışma, İstanbul halkının tercihlerini değerlendirerek, İGA İstanbul Havalimanı'nın öncelikli tercih edilen havalimanı olduğunu ortaya koydu.

Bu yılki araştırmada dikkat çeken bir nokta, İGA İstanbul Havalimanı'nın beğeni oranının artış göstermesi oldu. İlk kez 2021 yılında yapılan çalışmada beğeni oranı yüzde 84 iken, 2022'de yüzde 83 olarak ölçülmüştü. Ancak, 2023 yılı araştırma sonuçlarına göre, İstanbul halkının İGA İstanbul Havalimanı'nı beğeni oranı yüzde 89'a yükseldi.

Araştırmada katılımcılara, İGA İstanbul Havalimanı'nı neden beğendikleri soruldu. En yüksek skorlu beğeni kriteri, havalimanının "büyük/geniş olması" olarak belirlendi. Ayrıca, "temiz olması", "çalışanların yardımsever ve güler yüzlü olması", "ferah, düzenli ve tertipli olması" da beğeni sebepleri arasında öne çıktı.

Katılımcıların havalimanını değerlendirmeleri sırasında öne çıkan bazı unsurlar şunlardı: Yolcu memnuniyetinin önemsenmesi, teknolojik açıdan diğer havalimanlarına kıyasla daha gelişmiş olması, özel ihtiyaçlara ve çocuklu yolculara yönelik sunulan imkanlar, prestijli bir havalimanı olması. Ancak, araştırmada havalimanının "şehir merkezine uzak" olması geliştirilebilecek bir alan olarak ifade edildi. Yolcular, M11 (Gayrettepe – İstanbul Havalimanı – Halkalı) metro hattının tamamlanmasıyla şehir merkezinden havalimanına ulaşım süresinin 24 dakikaya düşeceği alternatifini öne çıkardı.

İGA İstanbul Havalimanı CEO Vekili Selahattin Bilgen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bilimsel çalışmalar ve araştırmalar ışığında havalimanının operasyonel süreçlerini düzenlediklerini belirterek, yolculara sunulan hizmetin her yıl daha çok beğenilmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Bilgen, Türk misafirperverliği anlayışıyla tasarlanan hizmetlerle farklı kültürlere ve yaş gruplarına hitap ettiklerini ve bu başarıyı daha da artırmak için çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.