Sivil Havacılık

EMIRATES'TEN 950 MİLYON DOLARLIK YENİ YATIRIM

Körfezin önde gelen hava yolu şirketi Emirates, 950 Milyon dolarlık yeni bir yatırım yapacağını açıkladı.

Abone Ol

Körfezin önde gelen hava yolu şirketi Emirates, 950 Milyon dolarlık yeni bir yatırım yapacağını açıkladı.

Dubai merkezli Emirates Havayolları 950 milyon ABD Doları tutarında yeni bir mühendislik tesisi inşa edecek. Dubai World Central'daki (DWC) yeni tesis, Dubai'nin havacılık altyapısını güçlendirerek ticari havacılıktaki en büyük ve en gelişmiş tesis olacak.

Dünyanın en büyük uluslararası havayolu şirketi Emirates, bugün Dubai World Central'da (DWC) yeni bir ultra modern mühendislik tesisi inşa etmek için 950 milyon ABD doları tutarında büyük bir yatırım yaptığını duyurdu.

1 milyon metrekareye yayılan mühendislik kompleksi, Dubai'nin birinci sınıf havacılık altyapısına destek vererek, herhangi bir havayolu şirketi tarafından işletilecek türünün en büyüğü ve en gelişmişi olacak.

Emirates'in 2040'lı yıllara kadar olan uçak filosunu ve işletme gereksinimlerini desteklemek için özel olarak inşa edilen tesis, aynı zamanda Orta Doğu'daki ticari havacılık mühendisliği hizmetleri için bir mükemmellik merkezi olacak ve potansiyel olarak diğer havayolu operatörlerine sunulan yedek kapasite ile hizmet verecek.

Dubai Airshow'daki yatırım hakkında yorum yapan Emirates Havayolu ve Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Ekselansları Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum şunları söyledi: "Bu önemli yatırım, Emirates'in ve havacılık sektörünün gelecekteki büyümesine olan güvenimizi gösteriyor. Yeni tesis, Emirates'in uçak filomuz için bakım, onarım, revizyon (MRO) ve tüm mühendislik gereksinimleri söz konusu olduğunda tamamen kendi kendine yeterli olmasını sağlayacak. Bize operasyonel istikrar ve esneklik ve kalite güvencesi sağlar. Bölgenin havacılık sektörünün öngörülen büyümesiyle birlikte, Emirates'in yeni mühendislik tesisi, havacılık tedarik zincirindeki küresel oyuncuların katılımını çeken bir mükemmellik merkezi olarak da önemli bir rol oynayacak. Binlerce vasıflı teknik iş yaratacak ve Dubai ekonomisine değer katacak."