Sivil Havacılık

EMIRATES’İN A380'İ TÜRBÜLANSA GİRDİ

Emirates’in Perth-Dubai seferini yapan A380 tipi uçağı şiddetli türbülansa maruz kaldı.

Abone Ol

Emirates Havayolları'na ait Perth'ten Dubai'ye sefer yapan A380 tipi uçak, 4 Aralık'ta şiddetli türbülansa maruz kaldı. Havayolu şirketinin resmi açıklamasına göre, EK421 sefer sayılı uçak, uçuş sırasında kısa süreliğine beklenmedik bir türbülansla karşılaştı.

Avustralya basınında yer alan haberlere göre, yaşanan türbülans sonucunda 14 yolcu ve mürettebat yaralandı ve tıbbi müdahaleye ihtiyaç duydu. Emirates, yaralananlara uçakta ve iniş sonrasında tüm tıbbi desteğin sağlandığını belirtti.

Emirates'in yaptığı açıklamada, "Perth'ten Dubai'ye giden EK421 sefer sayılı uçağın uçuş sırasında kısa süreliğine beklenmedik bir türbülansla karşılaştığını doğrulayabiliriz" ifadelerine yer verildi.

Yaralanan yolcuların tedavisi için iniş sonrasında hemen hastaneye sevk edildiği açıklanırken, uçağın kabininde şiddetli türbülans sonrasında meydana gelen hasar da belirtildi. Emirates, olayla ilgili detaylı bir inceleme başlattığını duyurdu ve benzer durumların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınacağını vurguladı.