Hindistan'ın koruma altındaki göçmen kuş türlerinden olan flamingolar, Mumbai Havalimanı'nın batısında uçarken Emirates Havayolları'na ait bir Boeing 777 uçağıyla çarpıştı. Olay, Dubai-Mumbai seferini yapan EK-508 sefer sayılı uçuşun inişe geçtiği sırada gerçekleşti.

Geçtiğimiz Pazartesi günü yerel saatle 21:18'de (GMT 15:48) Mumbai'ye inen uçakta, 310 yolcu bulunuyordu. Ghatkopar bölgesinde, havalimanına yaklaşık altı kilometre mesafede yaşanan çarpışmada en az 36 flamingo hayatını kaybetti. A6-ECT kuyruk tescilli uçak, çarpışma sonucu hasar gördü ancak Mumbai Havalimanı'na sorunsuz bir iniş gerçekleştirdi ve Salı günü boyunca burada kaldı.

AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı! AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı!

Çarpışmanın ardından olay yerinde çok sayıda kuş ölüsü ve parçalanmış kanat, ayak ve gaga parçaları bulundu. Maharashtra Orman Departmanı yetkilileri, ölen kuşların kalıntılarını topladı ve daha fazla flamingonun ölüp ölmediğini belirlemek için araştırma başlattı. RAWW'un kurucusu Pawan Sharma, "Karkaslar, ölüm nedenlerini belirlemek amacıyla otopsi için gönderildi" dedi.

Elektrik Hatları Kuşları Şaşırtıyor

Yerel bir aktivist, flamingoların alışılmadık bir rotada uçmalarının nedeninin, Thane Creek Yaban Hayatı Koruma Alanı'ndaki kesintilerden kaynaklanabileceğini öne sürdü. NGO Vanshakti'den çevreci D Stalin, Hindustan Times gazetesine yaptığı açıklamada, "Kutsal alan bölgesindeki yeni elektrik hatları kuşların dezoryantasyonuna neden oluyor," dedi. Elektrik hatlarının inşası için verilen izinlerin yaban hayatı kurulu tarafından güç şirketine teslim edildiğini belirtti ve bunun sonucunda Thane Creek Yaban Hayatı Koruma Alanı'nın tahrip edildiğini ekledi.