USDOT, Emirates'e Yasaklı Hava Sahasında ABD Havayolu Kodu Taşıyan Uçuşları Gerçekleştirdiği İçin Yaklaşık 2 Milyon Dolar Para Cezası Verdi

BAE'nin bayrak taşıyıcısı Emirates Havayolları (EK), bir ABD havayolunun kodunu taşırken Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından yasaklanan hava sahasına uçtuğu iddiasıyla 1,5 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul etti.

ABD Ulaştırma Bakanlığı (DOT) tarafından 13 Haziran'da yayınlanan bir onay emrine göre Emirates, FAA tarafından belirlenen "Bağdat Uçuş Bilgi Bölgesi"ne giren önemli sayıda uçuş gerçekleştirdi.

Emirates, ABD FAA tarafından para cezasına çarptırıldı

24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı 24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı

FAA, güvenlik endişeleri nedeniyle ABD havayollarının bu hava sahasına girmesini uzun süredir yasakladı. Bu yasak, ABD'li taşıyıcılarla ortak uçuş olarak gerçekleştirilen uçuşlar için de geçerlidir.

Edinilen bilgiye göre, "Aralık 2021 ile Ağustos 2022 arasında Emirates, Birleşik Arap Emirlikleri ile Amerika Birleşik Devletleri arasında kısıtlı Bağdat bölgesi hava sahası üzerinden JetBlue Airways (B6) kodunu taşıyan birçok uçuş gerçekleştirdi.

Emirates FAA tarafından 1.5 Milyon dolarlık cezanın yanında uzlaşma şartlarını yerine getirmezse 300.000 dolar daha ödemek zorunda kalacak.