Emirates Başkanı Tim Clark, Boeing'in son yaşanan gelişmelerin ardından yaşadığı sıkıntıları eleştirerek, "Belki toparlanacaklar ama artık faydası yok" dedi. Özellikle Boeing 737 MAX 9 modelinde yaşanan sorunun bir kalite kontrol problemi olduğunu ifade eden Clark, bu durumu bir üretim hatası değil, ciddi bir kalite kontrol sorunu olarak nitelendirdi. Ayrıca, sorunun çözümü için Boeing'in ciddi adımlar atması gerektiğini belirtti.

Emirates'in lideri, bu gelişmelere rağmen kendi havayolu şirketinin odak noktasının ileriye dönük olduğunu ve bu tür sorunların çözümünün Boeing'in sorumluluğunda olduğunu belirtti. Clark, "Biz önümüze bakacağız" diyerek, sorunların çözümüne odaklanacaklarını ifade etti.

AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı! AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı!

Bu eleştiriler, Boeing'in önemli bir müşterisi olan Emirates'in lideri tarafından dile getirildi ve Boeing'in itibar kaybına yol açabilir. Boeing, geçmişte 737 MAX modelinde yaşanan kazalar nedeniyle ciddi sorunlar yaşamış ve bu durum şirketin itibarını zedelemişti. Dubai Airshow'da alınan büyük siparişlere rağmen, şirketin sorunlarıyla başa çıkma süreci dikkatle izlenmektedir.