Sivil Havacılık

Emirates, Beş Yeni B777 Freighter Siparişi Verdi

Emirates'in kargo markası Emirates SkyCargo, beş adet yeni Boeing 777 kargo uçağı için kesin sipariş verdiğini duyurdu.

Abone Ol

Emirates'in kargo markası Emirates SkyCargo, beş adet yeni Boeing 777 kargo uçağı için kesin sipariş verdiğini duyurdu. Bu uçaklar, 2025/2026 mali yılı içerisinde teslim edilecek. Emirates SkyCargo, bu siparişin değerini bir milyar ABD doları olarak belirtiyor. Bu yeni siparişle birlikte, Emirates'in toplam geniş gövde uçak siparişi 315'e yükselmiş olacak.

Emirates SkyCargo'dan yapılan açıklamada, "2024/2025 mali yılının ilk çeyreğinde Emirates SkyCargo'nun performansı olağanüstüydü, sürekli yüksek doluluk oranları ve 2019 rakamlarını aşan tonajlar elde edildi" denildi. "Yeni uçaklar hizmete girdiğinde, ana güvertedeki mevcut kargo kapasitesi yüzde 30 artacak, böylece havayolu, kilit pazarlarda acil olarak ihtiyaç duyulan alanı sağlayacak ve küresel müşterilere daha iyi hizmet verebilecek."

Açıklamada ayrıca, "Stratejimizin bir sonraki aşaması, gelecekteki kargo filomuzun tam bir değerlendirmesini içerecek ve tüm uçak seçenekleri gözden geçirilecek" ifadelerine yer verildi.

Yeni uçakların kademeli olarak teslim edilmesiyle birlikte, Emirates SkyCargo eski kargo uçaklarını hizmetten çıkaracak.