Emirates, Madagaskar'ın Antananarivo kentine ilk uçuşunu yaptı. Emirates'in EK707 sefer sayılı uçağı, Ivato Uluslararası Havalimanı'na su takı ile karşılandı ve ardından VIP'ler, hükümet yetkilileri, sektör temsilcileri ve medya için özel bir etkinlik düzenlendi. Madagaskar Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina ve First Lady, Emirates heyetini karşıladı. Heyette Emirates'in Ticari Operasyonlar Başkan Yardımcısı Adnan Kazım, Ticari Operasyonlar Kıdemli Başkan Yardımcısı Adil Al Ghaith, Emirates SkyCargo Bölüm Kıdemli Başkan Yardımcısı Badr Abbas ve diğer yetkililer yer aldı.

DENTUROD Başkanı Şen’den THY’ye Sefer Artırma Çağrısı DENTUROD Başkanı Şen’den THY’ye Sefer Artırma Çağrısı

Bu uçuş, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Madagaskar arasındaki bağları güçlendirme amacını taşıyor. Açılış uçuşunda Dubai Ticaret Odası Başkanı Mohammad Lootah, Dubai Havalimanları CEO Yardımcısı Jamal Al Hai ve diğer önemli isimler de yer aldı.

Emirates2-1
Uçuşu Kanadalı Kaptan Bruce Pope ve 14 yıldır Emirates'te görev yapan Madagaskarlı pilot Solo Chuk yönetti. Mahe, Seyşeller'den hareket eden uçak, dolu bir yolcu kapasitesiyle Antananarivo'ya ulaştı. Uçak, First Class'ta 8 özel süit, Business Class'ta 42 yataklı koltuk ve Economy Class'ta 310 geniş koltuk olmak üzere üç sınıf konfigürasyonunda uçuyor.

Cumhurbaşkanı Rajoelina, "Bu tarihi an, Madagaskar'ın turizm ve ekonomik kalkınması için bir katalizör olacaktır. Emirates ile göklerimizi dünyaya açıyoruz" dedi. Emirates'in Ticari Operasyonlar Başkanı Adnan Kazim ise Madagaskar'ın turizm potansiyelini desteklemekten gurur duyduklarını belirtti.

Emirates, haftada dört kez Salı, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri Dubai-Seyşeller-Madagaskar arasında seferler düzenleyecek. Uçuş saatleri, Avrupa, Uzak Doğu, Batı Asya ve Orta Doğu'daki kilit noktalara uygun şekilde ayarlandı. Emirates, tüm sınıflarda bölgesel ilham alınarak hazırlanan yemekler ve ödüllü eğlence platformu 'ice' ile üst düzey bir seyahat deneyimi sunuyor.

Madagaskar, zengin biyolojik çeşitliliği ve UNESCO Dünya Mirası alanları ile turistlere benzersiz bir deneyim sunuyor. Ülke, ekoturizmi teşvik ederek ziyaretçilerin doğayı koruma bilinciyle yerel kültürü deneyimlemelerine olanak tanıyor.