Brezilya merkezli uçak üreticisi Embraer, E190-E2 ve E195-E2 modelleri için Singapur Sivil Havacılık Otoritesi'nden (CAAS) tip sertifikasını elde ettiğini duyurdu. Tamamlanan sertifikasyon süreci, söz konusu uçakların Singapur'da kullanılabilmesinin önünü açtı.

Singapur Havayolları'nın düşük maliyetli yan kuruluşu Scoot, 2024 yılı itibarıyla E190-E2 uçaklarıyla operasyonlara başlamayı planlıyor. Bu sertifikasyon, Scoot'un filosuna katılacak olan Embraer uçaklarının güvenlik ve uygunluk standartlarına uygun olduğunu doğruluyor.

Emirates, Etihad Clean Energy Development ile ortaklık kurdu Emirates, Etihad Clean Energy Development ile ortaklık kurdu

E190-E2 ve E195-E2 modelleri, daha önce ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA) ve Brezilya Ulusal Sivil Havacılık Otoritesi (ANAC) tarafından 2018 ve 2019'da sertifikalandırılmıştı.

Embraer Ticari Havacılık Asya Pasifik Başkan Yardımcısı ve Bölge Başkanı Raul Villaron, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "E190-E2 ve E195-E2'nin tip sertifikasyonunu memnuniyetle karşılıyoruz ve kapsamlı değerlendirmeleri için CAAS'a teşekkür ediyoruz. Bu, Embraer'in modern, yakıt tasarruflu E190-E2’sinin 2024’te Scoot’un filosuna katılma hedefine önemli bir adım daha yaklaştığını gösteriyor" şeklinde konuştu.