Türkiye'nin en değerli markalarından biri olan Türk Hava Yolları'nın Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türkiye ile Brezilya arasındaki güçlü bağların bir simgesi olarak "Rio Branco" devlet nişanı ile ödüllendirildi.

Bilal Ekşi'nin, iki ülke arasındaki ticaret ve kültürel ilişkilerin güçlenmesine yaptığı katkı ve pandemi döneminde gösterdiği özverili çalışmaları nedeniyle bu prestijli ödüle layık görüldü. 20 Aralık'ta İstanbul Çırağan Sarayı'nda düzenlenen törene, Türkiye-Brezilya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Erzurum Milletvekili Selami Altınok, T.C. Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Ayşe Sözen Usluer, Brezilya doğumlu Türk Milli Takımı Eski Futbolcusu Mehmet Aurelio, Türk Hava Yolları yöneticileri, havacılık, siyaset, spor ve basın camialarından temsilciler katıldı.

Brezilya Büyükelçisi Carlos Martins Ceglia tarafından Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi'ye takdim edilen nişan, iki ülke arasındaki kültürel bağlara ve gelişen iş birliklerine vurgu yaptı.

Bilal Ekşi, ödül töreninde yaptığı açıklamada, "Ülkemi ve kurumumu onurlandıran Rio Branco nişanı takdimi vesilesiyle, bayrak taşıyıcımızın başarılarına her daim destek olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Bu nişanı, pandemi döneminde ameliyat elbiseleri ile görevlerini gerçekleştiren ekiplerimiz, çalışma arkadaşlarım ve paydaşlarım adına alıyorum" dedi.

Air Cairo filosunu genişletecek Air Cairo filosunu genişletecek

Brezilya Büyükelçisi Carlos Martins Ceglia ise, "Sayın Bilal Ekşi'yi, Brezilya Federatif Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yaptığı üstün gayretlerinden dolayı Rio Branco nişanına layık görüldüğü için tebrik ediyor, ilişkilerimizi daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtiyor ve kendisini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ediyor" dedi.